Akadálymentes változat / Normál változat
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben
 • Magyarnándor Képekben

Magyarnándori Általános Iskola és Óvoda

Intézményi elérhetőségek

Általános Iskola, 2660 Magyarnándor Iskola u.1.

igazgató: Karkusz Rita

telefon/fax: 06 35 / 572 - 009

e-mail.: mnandorisk@is.hu

web: altisk-magyarnandor.sulinet.hu

Varázskert Óvoda, 2660 Magyarnándor Iskola u.1.

intézményegység vezető: Majoros Zsoltné

telefon/fax: 06 35 / 572 - 010

e-mail.: mikuserika64@gmail.com

A Magyarnándori Általános Iskola és Óvoda, melyet Debercsény, Cserháthaláp, Magyarnándor, községek iskolafenntartói társulásban működtetnek kilenc településről fogad tanulókat.

A központi iskola épületében intézményegységként került elhelyezésre a magyarnándori Varázskert Óvoda. Iskolánk tanulólétszáma jelenleg 124 fő.

Az iskola 1985-ben épült, 8 tantermes általános iskola volt 2005-ig. A 2005/2006-os tanévben 143 millió forintos fejlesztő beruházás eredményeként a tetőtérben négy új tanterem, egy számítógépterem (17 munkaállomással, ADSL központtal) egy fejlesztőterem és egy zongoraterem került kialakításra. Minden helyiség új felszerelést kapott. A földszinten európai szabványoknak megfelelő kétcsoportos óvoda és fajátékokkal felszerelt játszóudvar épült. Elkészült az intézmény akadálymentesítése.

2009. februártól bejáró tanulóinkat iskolabusz szállítja.

A kistérségi programok, továbbképzések, versenyek szervezésére a 2003-ban létrejött Börzsöny-Cserhát Iskolaszövetség alapító iskolái közé tartozunk.

Országos levelező, megyei, területi, helyi tanulmányi, kulturális és sportversenyeken tanulóink szép eredményeket érnek el.

1996-tól minden évben tanulmányi csapatversenyt rendezünk az 5-8. osztályosoknak, 2000-től a 3-4. osztályosoknak is természettudományi, társadalomtudományi és művészeti ágakban.

Évente egy napra valamennyi tanuló részvételével ingyenes iskolai kirándulást szervezünk hazánk nevezetes helyeire.

Ezen kívül minden osztály egy napos tanulmányi kiránduláson vesz részt. A tanulók többsége, csak iskolai keretek között jut el egy-egy kirándulásra.

A tanítási órák után kikapcsolódást a Mikulás-disco, farsangi jelmezverseny és bál, kulturális és művészeti bemutatók biztosítanak. Igény szerint szakköreink a tanulók rendelkezésére állnak (színjátszó, kézműves, természetvédő, számítástechnika, népi gyermekjáték, sport).

Rendszeresen komolyzenei koncerteket hallgatnak tanulóink, és évente több képzőművészeti kiállítást nyitunk galériánkban.

Továbbtanulási mutatóink jók. Az elmúlt tíz évben valamennyi tanulónk felvételt nyert valamelyik középiskolába, s a visszajelzések alapján 90%-uk azt is végezte el, érettségit vagy szakmát szerezve.

2001-ben a balassagyarmati Nevelési Tanácsadóval együttműködve, az iskola épületében Logopédiai Mini Centrumot alakítottunk ki. Ez az új szolgáltatás a kistérség rászoruló tanulóinak nyújt szakmai segítséget. 2006-ban a fejlesztő beruházás részeként a fejlesztő terem 1,6 millió forint összegben mozgás-, érzékelés-,

További képek a Galériában

megfigyelőképesség-, finommotorika, logikai fejlesztő eszközöket kapott. Ezzel lehetőség nyílt egy kistérségi szolgáltató központ kialakítására.

1999 óta alapító okiratunkban szerepel és ténylegesen végezzük is a sajátos nevelési igényű tanulók integrált körülmények közötti oktatását.

Kiváló szakemberek segítenek az olvasási – és számolási nehézségekkel küzdőgyermekeknek. Gyógytornász és gyógytestn0evelő szakember a mozgásszervi gondok és a testtartási hibák kijavításában áll tanulóink rendelkezésére.

A Nógrád Megyei Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és a balassagyarmati Nevelési Tanácsadó vizsgálati szakvéleményei alapján szervezzük a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztését. Többéves fejlesztő munkánk eredményei és tapasztalatai alapján továbbra is kiemelkedő feladatként tekintjük a velük való foglalkozást.

Kapcsolatrendszerünk évről-évre fejlődik, szélesedik. A környező települések iskoláival, a fenntartó önkormányzatokkal, szakmai-szolgáltató intézményekkel eredményes az együttműködésünk. Testvériskolánk a szlovákiai Ipolynyéken a Balassi Bálint Magyar Tannyelvű Alapiskola.

Magyarnándori Általános Iskola és Óvoda - Pályázatok

TÁMOP 3.1.5-09/A-2

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Pályázat neve: TÁMOP 3.1.5-09/A-2 Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)

Projekt neve: Pedagógus továbbképzés - Sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztésének biztosítása

Projekt összköltsége a pályázat szerint: 6.841.500.- Ft

A támogatás összege: 6.841.500.- Ft

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Magyarnándori Általános Iskola és Óvoda (2694 Magyarnándor, Iskola út 1.)

Projekt leírás

A pályázat keretében támogatható 2 olyan pedagógus oklevéllel záruló képzése a felsőoktatás rendszerében, akik a pedagógus munkakör ellátására feljogosító első szakképzettségüket legalább 10 éve szerezték meg, és pedagógus munkakörben, vagy gyermek-és ifjúságvédelmi felelős, szabadidő-szervezői munkakörben állnak a pályázó intézmény alkalmazásában.

Program résztvevői:

- Krivánszky Klára - A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészetei Karán szerzett diplomát sonderpedagógus szakirányú továbbképzésen.

- Vargáné Novák Krisztina - Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerzett diplomát fejlesztőpedagógus szakirányú továbbképzésen.

Pályázatkiíró:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Cím: 1133 Budapest, Pozsonyi út 56.

Tel: +36 1 237-4400, fax: +36 1 239-52-77

E-mail: nfu@meh.hu

www.nfu.hu

Közreműködő szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Cím: 1134 Budapest, Váci út 45."C"

Telefon: +36 1 273-4250

www.esza.hu